Watervrees / Zwemangst

Hulp bij zwemangst en watervrees voor volwassenen.


Wilt u ook zo graag eens samen met uw (klein-)kinderen gaan zwemmen?

’s Zomers lekker afkoelen in het zwembad?

Fijn kunnen bewegen zonder belasting van uw gewrichten?

Lekker ontspannen in het water?

Dat kan!

In het kort:

  • Overwin stap voor stap uw zwemangst / watervrees
  • U geeft aan wat u wilt, kan en durft.
  • Continu een instructeur naast u.
  • Krijg plezier in het zwemmen.
  • Geniet van het water!
  • Spring zelfstandig in het diepe en zwem!

Helaas kan niet iedereen genieten van het zwemmen.
Angst houdt hen tegen. Deze angst kan bijvoorbeeld zijn ontstaan door een nare ervaring of onzekerheid.
Graag help ik u uw angst te overwinnen.
Dit kan als u al kunt zwemmen maar ook als u nog geen zwemslag beheerst. Het is makkelijker om op zwemles te gaan als u eerst uw watervrees overwint.


Werkwijze

Voordat we het zwembad in gaan hebben we eerst een kennis. We bespreken waar u tegenaan loopt en maken een plan van aanpak. Als het klikt en u verder wilt gaan stellen we de dag en het tijdstip vast waarop we aan de slag gaan.

Als we het zwembad ingaan zal ik steeds goed erop letten hoe het met u gaat. Gaat het goed, dan gaan we een stapje verder. Lukt het niet, dan doen we rustig aan en zorgen we ervoor dat u zich eerst op uw gemak voelt.
U geeft elke keer aan wat wel of niet lukt en wat u wel of niet wilt.
Wanneer we zijn omgekleed bekijken we eerst het zwembad. Daarna kunnen we dichter bij het bad komen. Zo mogelijk beginnen we eerst in ondiep water, bijvoorbeeld in het peuterbad. We kunnen hier met onze voeten in zitten, in staan en lopen, zitten en uiteindelijk misschien liggen. Voelt dit goed, dan kunnen we naar dieper water gaan, of zelf dieper het water in gaan.

Pas op het moment dat u zich helemaal vertrouwd voelt met het water gaan we in lighouding in het water drijven. Ook dit doen we in ondiep water waar u kunt staan.
Het drijven is heel belangrijk. Lukt het drijven niet, dan lukt het zwemmen vaak ook niet. Bij het drijven kunnen we diverse hulpmiddelen gebruiken. We drijven zowel op de buik als de rug. Ook oefenen we om met het achterhoofd en de oren het water in te gaan. En ook het gezicht in het water doen wordt geoefend. Hierbij letten we goed op het uitblazen in het water. Vanuit het drijven kunnen we verder toewerken naar een schoolslag- of borstcrawl beenslag. Wanneer u deze beheerst kan ook de armslag erbij genomen worden.

Naast drijven en zwemmen zullen er ook diverse spelelementen zijn waarbij u meer watervrij wordt. Ook het water ingaan via de kant in plaats van de trap wordt meegenomen. Pas als u het zwemmen in ondiep water beheerst gaan we samen het diepe bad in. Zo nodig kunnen we weer gebruik maken van een drijfmiddel. Ik zwem met u mee langs de kant of houd u vast. Stap voor stap werken we er naar toe dat u alleen kan gaan zwemmen. Een mooi doel is om zelf vanaf de kant het water in te kunnen springen en zonder lijn of kant in de buurt een aantal banen kan zwemmen, zowel op uw buik, als uw rug.


Ik wil je ontzettend bedanken voor de lessen die je mij hebt gegeven. Fysiek maar ook mentaal ben ik dankzij jou sterker in het water.” – A.T.


Kosten:
Losse les, 1 uur: € 80,-
5 lessen van 1 uur: € 375,-
10 lessen van 1 uur: € 725,-
Dit is inclusief toegang tot het zwembad.
De lessen vinden plaats tijdens openstelling van het zwembad voor andere activiteiten.

Momenteel is er een wachtlijst voor de trainingen watervrees / zwemangst. U kunt inschrijven of contact opnemen om u op de wachtlijst te laten plaatsen.


Enthousiast of vragen?
Neem contact op!