ErvaringenOmdat ik binnenkort voor het eerst meedoe aan een kwart triatlon wilde ik de borstcrawl leren omdat je hiermee sneller kan zwemmen. In kleine overzichtelijke stappen heb ik van Andrea de beginselen geleerd: ademhaling, ligging, beenslag en armslag. Andrea is een hele fijne ervaren trainster die op een prettige manier de diverse stappen uitlegt zodat je hier elke keer weer aan terug kan denken. Nu ik de basis onder de knie heb kan ik hiermee verder oefenen. Want het blijft oefenen oefenen oefenen, aldus Andrea! Ik raad deze cursus van harte aan. Mirjam

Graag wilde ik de borstcrawl beter onder de knie rijgen. Vanwege een knieoperatie werd mij afgeraden om de schoolslag zo min mogelijk te doen. Dus een goede reden om bij Andrea van ZwemMee op les te gaan. Ik heb in deze cursus veel geleerd. Onder andere hoe goed te ademen en rustig te zwemmen. Hierdoor kon ik me in het water focussen op de techniek die werd verteld en waar we mee zijn gaan oefenen. Stap voor stap. Op een leuke, positieve en inspirerende manier. Andrea is zeer gedreven en heeft kennis van zaken. Daarnaast geeft ze les op een leuke positieve manier en heeft ze oog voor ieder individu. Iedere week ging ik met veel plezier naar de les, lekker baantjes zwemmen, oefenen en merken dat de slag verbetert! Wat een feestje! Jammer dat het alweer voorbij is. Gelukkig biedt Andrea nog meer clinics aan. Ik zou deze zwemles zeker aanraden.
Anja


Ik volgde de borstcrawl cursus omdat ik de borstcrawl niet kon zwemmen, en schoolslag niet snel of praktisch genoeg is voor triathlons. Het leek me een leuke uitdaging. Voordat ik begon durfde ik niet onder water te zwemmen en dat, dat al lukte na de eerste les was een grote overwinning. Door de opbouw van de lessen en het deconstrueren van de borstcrawl leer je per les een nieuw stukje van de borstcrawl, zonder dat het teveel was. Door het ‘Huiswerk’ kon ik in mijn vrije tijd oefenen gedurende de week. Ik had het niet altijd makkelijk met aanleren van de techniek, maar door Andrea’s feedback en geduld is het gelukt om een goede basis te leggen van de borstcrawl. Ik ga nu met veel plezier verder oefenen in het zwembad en in het open water. Ik raad iedereen deze borstcrawlcursus aan omdat het een waardevolle en fijne cursus was om te volgen, voor iedereen die de borstcrawl wil leren.
Ruby


De reden om de cursus te volgen was om de borstcrawl beter onder de knie te krijgen. Ook wilde ik mijn huidige sporten – fietsen en hardlopen – uitbreiden met zwemmen. Mede doordat ik de triathlonsport verder wil ontdekken. Een grote uitdaging voor mij was de ademhaling. Met behulp van de cursus heb ik geleerd hoe ik dat het beste kan doen. Ik merk dat ik meer rust heb in het water. 
De trainingen van ZwemMee zijn goed opgebouwd. De lessen bouwen de techniek op, waarbij de geleerde lessen worden herhaald en nieuwe techniek in stapjes wordt aangeleerd. Dat maakt het overzichtelijk. Ik vond de uitleg van Andrea helder. Ze was scherp op de details (bijv. hoofd lager in het water) en brengt dat op een plezierige wijze over.
Anoniem


Ik ben begonnen met 8 andere zwemmers aan de borstcrawl. 9 niveaus verschillend op een beginnersniveau. Door de persoonlijke aandacht, oefeningen, voorbeelden en correcties heb ik, maar ook alle anderen, stappen gezet naar een beter niveau. De sfeer is ontspannen. 8 x een uurtje en het zwemmen is gewoon makkelijker en daardoor ook leuker geworden.
Jack Westendorp

Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Voor deze cursus deed ik altijd maar wat met zwemmen, de techniek was ver te zoeken. Ik wou graag leren hoe ik op een efficiënte manier kon zwemmen waardoor ik het zwemmen langer vol zou kunnen houden. Daarnaast is het altijd leuk om iets nieuws te leren!

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Niet meer zinken tijdens de borstcrawl en veel minder buiten adem zijn tijdens het zwemmen.

Wat vond je van de trainingen?
De trainingen waren erg leerzaam en ik vond de opzet ook logisch. Vooral de oefeningen in de tweede helft van de cursus vond ik leuk om te doen. De leercurve aan het begin van de cursus kon voor mij persoonlijk iets steiler, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommigen juist fijn was.
We hadden best een gemengde groep met verschillende niveaus en ik vind dat daar goed mee om is gegaan. Niemand werd buitengesloten en de sfeer was goed. Iedereen kon op zijn eigen tempo leren en dat is heel mooi om te zien.

Wat vond je van de trainer?
Ik vond het heel fijn om Andrea als trainer te hebben. Ze legt duidelijk uit, motiveert mensen, geeft constructieve feedback, en zorgt voor een prettige sfeer tijdens de zwemles.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Ja!! Er valt zo veel te leren over de borstcrawl en het is heel tof om na een beetje oefenen te merken hoe het bij jezelf beter gaat.

Ik ben de cursus borstcrawl gaan doen omdat ik heel graag zwem, maar nog nooit goed les heb gehad in de borstcrawl.
*Graag wilde ik leren hoe je op de juiste manier ademd.
*Hoe je de borstcrawl juist uitvoert.
*En hoe ik rechtdoor kon zwemmen..
*En hoe je dit een hele baan kan volhouden.
*Extra uitdaging: Ik heb 6 jaar geleden een zware operatie ondergaan, waardoor de spieren in mijn linkerarm meer touw dan spieren zijn.

Ik heb het bovenstaande bereikt!!!
Ik ben niet de charmantste of de snelste,(zie punt 1 extra uitdaging), maar ik heb wel ongeloofelijk veel plezier in het borstcrawl zwemmen!!!!!
Om het vast te houden, en omdat het zo leuk en gezellig is ben ik inmiddels gestart met de gevordeden cursus. Smaakt naar meer!

Andrea neemt je helemaal vanaf het begin mee.
De borstcrawl wordt in meerdere stukjes uit elkaar gehaald. Elk stukje krijgt heel veel aandacht. Elke keer worden stukjes als deze goed gaan, aan elkaar geplakt, totdat er aan het einde van de lessen een duidelijk geheel is ontstaan. Tussendoor blijf je de voorgaande stof herhalen. Voor mij werkt het perfect.

Andrea is een hele aardige vrouw. Een vakvrouw.
Zij communiceert rustig duidelijk en constuctief. De les is hartstikke gezellig, ook heel belangrijk. Andrea geeft op de kant en in het water instructie. Ze houdt iedereen in de gaten en geeft goede feedback. Wat doe je nog niet goed, hoe kun je dat verbeteren? Wat gaat wel goed. Ook heeft Andrea mij extra aandacht geschonken i.v.m. mijn extra uitdaging (zie 1).
Ik zou iedereen de cursus bij ZwemMee, Andrea, aanraden!!! Waarom? Zie hierboven!!!
Heidi


Tijdens de Corona periode zag ik zo nu en dan op Strava wat trainingen van ZwemMee voorbij komen. Dat leek mij interessant. Op dat moment was ik nog bezig aan een vier jarige studie in Utrecht wat heel erg veel tijd in beslag nam (fulltime baan, gezin, studie). Ik had mijzelf belooft, wanneer ik afgestudeerd was, ik de borstcrawlcursus zou gaan volgen. Heeft toch nog twee jaar geduurd voordat ik mij ingeschreven heb. Mijn doel voorafgaand aan de cursus was: een aantal banen kunnen zwemmen zonder dat ik buiten adem raak. Een aantal banen uitbouwen en, wie weet, wat daar weer uit kan komen icm met hardlopen en fietsen 🙂 
Het grootste succes voor mij is dat ik nu rustig naar de overkant kan zwemmen zonder adem tekort te komen.
Ik vond de trainingen erg leuk en leerzaam. Ik keek er iedere week weer naar uit. Dat de borstcrawl zoveel techniek bevatte had ik niet direct verwacht. De cursus is goed opgebouwd met iedere week een ander stukje techniek, zoals benen, insteken, catch, ademhaling etc. Het op het juiste moment vertrekken na het insteken vond ik het moeilijkste maar wel het leukst als dat daadwerkelijk lukte. 
De trainer vond ik erg kundig en duidelijk. Deed je technieken goed dan hoorde je het. Is het niet goed dan hoorde je dat ook met duidelijk feedback. Ik vind het een fijne manier van coachen. Andrea tijdens de cursus ook open voor vragen en nam de tijd voor een goed antwoord. 
Ik zou anderen zeker de cursus aanraden. Het is zeer leerzaam en leuk om te doen. Daarnaast ben je eens op een andere manier sportief bezig. Wat ook erg leuk is dat de groep heel erg divers was: geschikt voor alle leeftijden.
Dennis

Ik deed mee aan de keerpuntclinic van ZwemMee om een vaardigheid te leren waarvan ik vind dat elke zwemmer het geleerd moet hebben. De trainingen waren goed in opbouw, waardoor er stapsgewijs vooruitgang geboekt kon worden. De trainer had goede aansluitingspunten om op te letten en binnen no-time had ik de basis voor mijn gevoel te pakken. Ik zou het zeker andere mensen aanraden! Leon

Over overwinnen van zwemangst…

Ondanks dat ik een zwemdiploma-A heb behaald vond ik het nogal eng om in het diepe te springen. Dit ten koste van het plezier in zwemmen wat ik wel heb.

Het grootste succes behaald na 5 lessen is het besef dat ik kan zwemmen en de zwemangst te boven te komen door tips en tricks om niet in paniek te geraken.

Ik heb de opbouw van de lessen als zeer prettig ervaren. Eerst stap voor stap vertrouwen krijgen in het water. Bijvoorbeeld kleine tips en tricks om te ontspannen en bewustwording dat verdrinken haast onmogelijk is wanneer je drijft. Vervolgens in het diepe, focussen op het uitvoeren van de zwemtechnieken op de juiste manier. Door steeds de oefeningen te herhalen en daardoor steeds meer vertrouwen krijgen in het water.

Andrea geeft aandacht en kon heel goed inschatten wat nodig was bij mij. Ze toont en heeft veel geduld. Zij heeft mij vooral de ruimte gegeven om te kunnen ontspannen. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook in de voorbereiding en afstemming over zwemlocatie en tijd was Andrea begripvol en flexibel.

Zij zwom altijd mee in het diepe en heeft mij het plezier in zwemmen terug gegeven.

Ik zou volwassenen met zwemangst lessen bij ZwemMee en dan met name les door Andrea aanraden. Ik ben nog steeds verbaasd dat aan het eind van slechts 5 lessen ik zoveel meer vertrouwen heb gekregen in het water.
Anoniem

Ervaringen van deelnemers van de vlinderslagcursus mei t/m juli 2023

Ik ben een aantal jaar geleden gaan zwemmen als revalidatie voor mijn nek in zwembad De Fluit. Dat ging steeds beter en op een gegeven moment wilde ik weer een doel hebben. Toen zag ik dat er een cursus vlinderslag werd gegeven door Andrea. Alhoewel ik in eerste instantie toch nog best terughoudend was vanwege mijn nek of ik de oefeningen wel zou kunnen uitvoeren, heb ik het toch gedaan en daar ben ik erg blij mee. De lessen waren perfect op maat, veel leuke oefeningen, een goede arbeids / rust verhouding en een gezellige sfeer. Ik raad iedereen aan om een cursus bij Andrea te volgen om nog beter te gaan leren zwemmen. Ik heb mezelf in ieder geval alvast voor de borstcrawlcursus ingeschreven. Ik kan niet wachten om te beginnen!! 
Mark

Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
De belangrijkste reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen, is dat Andrea altijd zeer grondig en gestructureerd les geeft. Toen ik jong was heb ik ooit vlinderslag geleerd. Ik wilde graag een opfrisser!
Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Dat het lukte een baantje vlinderslag te zwemmen.
Wat vond je van de trainingen?
De oefeningen waren lastig. Maar omdat Andrea het afwisselend en opbouwend aanpakt heel erg goed.
Wat vond je van de trainer?
Dit was volgens mij mijn vierde cursus bij Andrea. Ik denk dat dat voldoende zegt over hoe blij ik met haar ben als trainer.
Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Ik raad een cursus zeker aan. Afwisselend, grondig en gestructureerd zijn de steekwoorden.
Anoniem

Met veel plezier heb ik de lessen gevolgd, ondanks het feit dat ik het vaak erg moeilijk vond om de oefeningen die jij ons gaf precies te doen. De vlinderslag is geen eenvoudige slag. Ik wist dat het niet eenvoudig zou worden, maar ik wilde het toch proberen. Ik heb mijn eerste stappen gezet en ik blijf de oefeningen doen die ik bij jou heb geleerd, zo goed en zo kwaad als het gaat. Ik vond dat het jouw ideeën en de oefeningen goed kon overbrengen en ik heb veel geleerd.
De lessen waren altijd goed voorbereid, en je wist precies waar we heen gingen. Ik ben altijd met veel zin om naar de lessen te gaan, ik vond het een hele leuke ervaring en ik ben blij dat ik jouw lessen gevolgd heb. Ik houd van uitdagingen en jouw lessen waren dat zeker.
Maria

Barry heeft van zijn video-opnames een techniekanalyse laten maken


Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een techniekanalyse te laten maken?

Nadat ik de basiscursus bij ZwemMee had afgerond wilde ik meteen door trainen voor mijn eerste 1/8e triatlon. Ik wilde heel graag een techniekanalyse om bewust te zijn van de techniekpunten die ik kan verbeteren en proberen te voorkomen dat er slechte gewoontes inslijten.

Wat is het grootste succes dat je met de techniekanalyse behaald hebt?

Op dit moment ben ik bezig met training voor mijn eerste 1/8e triatlon, uit de analyse zijn een aantal grote verbeterpunten gekomen waar ik zelf niet van bewust was, dit gaat zeker een impact maken op het zwemonderdeel!

Wat vind je van de techniekanalyse?

De verschillende opnames van verschillende kanten; zij, boven en voor, geven een duidelijk beeld. De analyse is zeer uitgebreid en omvangt een groot pakket aan techniekpunten die aan bod komen met zowel punten die al goed gaan, als ook verbeterpunten en de bijbehorende uitleg en trainingstips. Heel fijn!

Wat vond je van de trainer?

Andrea is helder, gezellig, deskundig en direct, met respect voor het niveau van de zwemmer. Ze motiveert op een prettige manier en draait er niet omheen.

Zou je andere mensen aanraden om ook een techniekanalyse bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?

Zeker, en ook vaker dan eens. Techniek is iets dat je moet trainen, bijhouden en aanscherpen. Er is altijd iets te leren!

Barry

Nicole volgt elke week de woensdagochtendtraining


Ik was na het doen van de borstcrawlcursus bij ZwemMee op zoek naar een vervolg.  De zwemtrainingen op de woensdagochtend zijn een hele goede manier om aan je techniek te blijven werken en daarnaast conditie op te bouwen. Hoewel bij het opstaan ik  soms nog wat lichte tegenzin bespeur bij mijzelf (want vroeg!) is dat gevoel  meteen weg als ik in het water lig. Na de training heb ik de hele dag energie ! De trainingen zijn heel gevarieerd en altijd volgens een vaste structuur opgebouwd (inzwemmen, techniek en banen zwemmen). De afstanden worden afgestemd op je niveau/snelheid  en daarom kan er op elk niveau borstcrawl meegezwommen worden. Dat maakt het heel leuk en toegankelijk voor elke borstcrawlzwemmer.  Andrea is daarnaast een heel prettige trainster die goed en rustig uit kan leggen en de sfeer in de groep is altijd goed en ontspannen !

Nicole

Ervaringen van de deelnemers van de borstcrawlcursus feb t/m apr 2023

Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Ik was al enige tijd op zoek naar een cursus om mijn borstcrawl te verbeteren zodat ik makkelijke baantjes kan trekken.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?

Na de cursus ben ik in staat om meerdere baantjes achter elkaar te trekken en weet ik waar ik op moet letten om het verder te verbeteren.

Wat vond je van de trainingen?

De trainingen waren goed gestructureerd opgezet en er was voldoende persoonlijke aandacht.

Vooraf aan iedere les ontvang je alvast informatie en videomateriaal of het onderdeel dat behandelt gaat worden. Iedere les begint met korte herhaling van de leerpunten van de vorige training en vervolgens werd een onderdeel van de slag uitgebreid toegelicht en waren er oefeningen om een en ander in de praktijk te brengen.

Wat vond je van de trainer?

Andrea kan goed en duidelijk uitleggen wat je moet doen en besteed aan alle deelnemers voldoende aandacht.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?

Ik kan iedereen aanraden om een cursus bij Andrea te volgen. Het is leuk om te doen en je merkt snel dat je vordert. De video-opname aan het einde van de cursus is zeer verhelderend en geeft je een goed beeld van wat je goed doet en waar nog verbetering door oefening nodig is.

PP
.

Jaren geleden tijdens een vakantie in Australië heb ik samen met een groepje mannen gedoken bij het Great Barrier Reef. (Met zuurstoffles en flippers 9 meter onder water) Dit was een fantastische ervaring. Jammer was echter dat ik de borstcrawl niet beheerste. Dan had ik er vermoedelijk nog meer van genoten.

Inmiddels hebben wij 4 kleinkinderen, die allemaal zwemdiploma A en B hebben gehaald. En ja, anders dan vroeger, nu inclusief borstcrawl.

Je begrijpt dus waarom dat het leren van borstcrawl op mijn bucketlist stond.

Heel fijn dat de beginnerscursus borstcrawl nu wordt aangeboden. De trainingen worden gegeven door Andrea Gerbrands en zijn best wel pittig.

In 10 lessen van een uur brengt een enthousiaste Andrea je de beginselen bij.

Zij geeft duidelijk uitleg en doet de juiste bewegingen voor aan de rand van het zwembad en soms zelfs in het water. Mochten er vragen of problemen zijn, dan neemt zij de tijd om deze te beantwoorden en op te lossen.

De lessen worden gegeven in een verwarmd ondiep bad met een kleine groep deelnemers.

Bewegen is voor iedereen belangrijk en deze cursus werkt daar zeer aan mee.

Mary Brouwer-Vos
.

Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?

Ik had al een aantal jaren het plan om een keer een kwart triatlon te gaan doen, hardlopen deed ik al, fietsen groei je in Nederland mee op, maar de borstcrawl was heel lang een drempel voor me. Een cursus 

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?

Voor de cursus zag ik zwemmen als een onderdeel dat ik erbij moet doen om de kwart triatlon te kunnen volbrengen. Door de cursus heb ik zo ontzettend veel lol gekregen in zwemmen dat ik het nu het leukste onderdeel vind!

Wat vond je van de trainingen?

De trainingen waren heel laagdrempelig en er was veel herhaling, waardoor de technieken op een rustig tempo worden aangeleerd. Conditioneel is het totaal niet zwaar dus alle focus is op de basis technieken.

Wat vond je van de trainer?

Heel fijn gewerkt met Andrea, iedereen krijgt voldoende persoonlijke aandacht, ondanks dat het niveauverschil best groot was tijdens de cursus. Heldere communicatie en Andrea is duidelijk zelf ook een zwemmer, dat helpt met voordoen.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?

Zeker, zwemmen is een waanzinnig leuke sport en je doet jezelf te kort als je geen techniek cursus doet. ZwemMee is laagdrempelig, hoog niveau en een zacht prijsje J

BvO
.

Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?

Vroeger bij de zwemles was er weinig aandacht voor de borstcrawl. Wanneer ik de borstcrawl probeerde dan kwam ik niet vooruit. Wanneer ik ging ademhalen dan zakten mijn benen naar beneden. Tijdens mijn vakantie zag ik mensen de borstcrawl zwemmen en wenste dat ik dat ook zou kunnen. Vanaf mijn strandbedje heb ik op internet gezocht en deze cursus gevonden.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?

Dat ik nu een baantje ipv 3 meter de borstcrawl kan zwemmen.

Wat vond je van de trainingen?

De training was erg gestructureerd. Stapsgewijs aan de hand van oefeningen werd de techniek aangepakt. Beginnend bij de afzet en eindigend bij de doorhaal onder water. Het was erg prettig dat de training bij een diepte van 1.50 m in het warme bad gegeven werd. Hierdoor koelde je niet af tijdens de uitleg en de oefeningen aan de rand.

Wat vond je van de trainer?

De trainer communiceerde erg duidelijk over de lessen en stuurde na elke les nog een mail met extra uitleg. De uitleg van de oefeningen was zeer duidelijk. Vaak deed ze de oefening zelf voor en keken wij onderwater mee.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?

Zeer zeker. In korte tijd ging ik met sprongen vooruit van hoesten en proesten tijdens de eerste lessen tot een hele baan borstcrawl op het eind van de cursus.

TC
.

Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?

Ik deed in Leiden bij ZVL sinds ruim een jaar met veel plezier mee met de borstcrawlgroep op zaterdagochtend. Vanwege verhuizing zocht ik een vereniging in Den Haag waar je onder begeleiding van trainers zwemt. Deze cursus paste goed bij mijn niveau en leerbehoefte

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?

Voor mij is de meerwaarde heel erg dat je de theorie kent en dus weet wat je in theorie hoort te doen. Om dat daadwerkelijk consistent zo te doen als je in het water ligt blijkt altijd lastiger, maar met voldoende training kun je alles inslijpen.

Wat vond je van de trainingen?

Ik vond de trainingen goed. Elke training had een duidelijk lesdoel; de lesdoelen samen dragen goed bij aan het zetten van de volgende stap. De heldere structuur en opzet was erg prettig.

Goed was ook dat je op de dag van de training een pdf met alle leerpunten van die training kreeg. Die nam ik van tevoren meestal al door (en anders achteraf).

Wat vond je van de trainer?

Een heel prettige trainer. Betrokken op de deelnemers: ze kende ieders naam vanaf het begin en hield goed bij of je er was. Haar instructies waren duidelijk. De oefeningen werden goed uitgelegd. De verbanden tussen de verschillende trainingen werden steeds goed benoemd.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?

Ja, dat zou ik zeker aanraden. Een training bij ZwemMee is erg leerzaam. Het pakket is compleet: de theorie is helder en aansprekend. De trainingen hebben een prettige sfeer en de feedback is erg nuttig. Je zet bij deze training echt stappen.

Anonieme zwemmer

Ervaringen van deelnemers aan de borstcrawlkeerpuntclinic feb-maart 2023

Een koprol zoals vroeger, je weet wel. Maar dan onder water. Moeilijk? Niet met de stapsgewijze aanpak van Andrea. Wel blijven oefenen!
Jacqueline, ’s Hertogenbosch

.

Zondagmiddag 26 maart was het alweer de laatste dag van de borstcrawlkeerpunt clinic. Ik vond ook deze clinic opnieuw leuk en zeer interessant. Het is toch heel goed van Andrea dat zij mij de basis van deze techniek in drie keer 45 minuten kan aanleren.
Mij spreekt enorm aan dat er in een klein groepje les werd gegeven. Iedere cursist krijgt dan de voldoende aandacht van Andrea. In deze clinic werd stapje voor voor stapje iedere beweging voorgedaan en geoefend die voor het keerpunt nodig is. Het is toch een heerlijk gevoel dat je na een keerpunt gewoon op tempo kunt door zwemmen. Zeer bedankt, Andrea! Nu lekker veel oefenen zodat het een automatisme wordt.
Richard

Ervaringen van deelnemers aan de schoolslagcursus jan t/m feb 2023

Na twee leuke cursussen borstcrawl was nu de beurt aan de schoolslag. 5 lessen. Eerst veel af moeten leren om vervolgens toch dat gevoel te krijgen dat je als een dolfijn door het water gaat. Gerichte aanwijzingen en ezelsbruggetjes brachten mij op een niveau dat ik zelf niet voor mogelijk had gehouden. En als kers op de taart mochten we door het ‘gat’. Bedankt.
Sonja
.

 1. Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
  Ik heb vroeger wel mijn A-diploma gehaald, maar ik zwem eigenlijk bijna nooit (2x in 2022) maar als ik het wel doe, heb ik het gevoel dat ik nogal lig te klungelen. Ik doe andere sporten (hardlopen, wielrennen), en ik was al wat langer van plan om een borstcrawlcursus te doen (dat kan ik nog helemaal niet). Toen ik bij de bibliotheek een flyer voor de schoolslagcursus zag hangen, zag ik geen reden om mee doen.
 2. Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
  Een baan schoolslag kunnen zwemmen zonder dat ik buiten adem aan de overkant aankom.
 3. Wat vond je van de trainingen? Denk hierbij aan de inhoud, de indeling, de opzet en de verschillende oefeningen die we gedaan hebben.
  Erg leuk, ik zag er elke keer naar uit, en vond het jammer toen de cursus voorbij was. De inhoud vond ik goed: ik denk dat het goed was om elke les een mix van de aandachtsgebieden (benen/armen/timing) te doen. Ik vond de oefeningen nuttig, meestal was het duidelijk wat het doel was van de oefening, en was het verschil ook merkbaar. Het was vaak wel lastig om van oefening tot oefening en les tot les het geleerde te integreren, maar ik denk dat dat inherent is aan het “veel leren in weinig tijd”.
 4. Wat vond je van de trainer, in dit geval Andrea? Denk hierbij aan communicatie, houding, uitleg van de oefeningen en het geven van feedback.
  Er goed! Heldere communicatie, positieve houding, duidelijke uitleg en demonstratie. Persoonlijke feedback was erg nuttig.
 5. Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?Zeker! 1) Het is ontzettend leuk om te doen. 2) Het geeft erg veel voldoening om in korte tijd zoveel nieuws te leren. 3) Bewegen is gezond.
 6. Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?Zeker! 1) Het is ontzettend leuk om te doen. 2) Het geeft erg veel voldoening om in korte tijd zoveel nieuws te leren. 3) Bewegen is gezond.
  Maarten

.

Ervaringen van de deelnemers van de borstcrawlcursus nov t/m jan 2023

10 weken geleden startte ik, zonder enige noemenswaardige zwemervaring, aan de borstcrawlcursus voor beginners. Ik wilde dit graag leren om toe te passen bij een triatlon, waar ik eerder de schoolslag zwom.  En wat ben ik verrast over wat je allemaal leert in 10 weken tijd! Ik kan nu wel zeggen dat ik de borstcrawl onder de knie heb. De lessen zijn ontzettend leuk en goed opgebouwd. Iedere les staat in het teken van een deel van de slag en zo bouw je de borstcrawl dus heel rustig op. Andrea legt alles duidelijk uit en doet de oefeningen voor in het water. Het huiswerk helpt heel erg bij het oefenen tussen de lessen door en de filmpjes die je daarbij krijgt zijn erg nuttig. Dus wil je een nieuwe zwemslag leren, twijfel geen moment. Bij Andrea ben je in goede handen! 
Leonoor Clemens

.

Andrea kan duidelijk bouwen op veel kennis en kunde van zwemmen en dat ook goed en inspirerend overbrengen. Er was een goede balans tussen inspanning en ontspanning, waarbij ik echt goed borstcrawl heb leren zwemmen. De oefeningen tijdens de les en het huiswerk hielpen om ook zelf tussendoor te oefenen en zelf nu na de cursus de lijn proberen door te trekken.
Miranda

.

Hoe Arnoud de schoolslagcursus heeft ervaren:

Ondanks dat ik dacht dat ik de schoolslag goed onder de knie had, weer een hoop geleerd. De schoolslag die ik vroeger had geleerd, was iets anders dat hoe die nu is. Techniek verbeterd, meer efficiency en weer wat seconden afgesnoept van mijn 100m tijd. De trainingen waren leuk en goed verzorgd. Het zwembad-water in ‘De Fluit’ was zoals gewoonlijk heerlijk warm. Communicatie en uitleg waren goed. Zowel ‘goede’ als ‘foute’ technieken kunnen uitproberen, zodat het nog duidelijker wordt waarom een bepaalde techniek wordt geadviseerd.

.

Renée durfde niet met haar hoofd onder water. Binnen 1 les zwom ze onderwater!


Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee lessen te gaan volgen?
Ik wilde graag weer met plezier onderwater kunnen zwemmen, om later de borstcrawl te leren.

Wat is het grootste succes dat je met de lessen hebt behaald?
Ontspannen onderwater zwemmen zonder mijn neus dicht te moeten houden met mijn hand. Ik heb er weer plezier in!

Wat vond je van de les?
We gingen rustig stapje voor stapje steeds een stukje verder en zorgden ervoor dat ik telkens ontspannen de oefeningen deed.

Wat vond je van de trainer?
Andrea gaf goed positieve feedback en zorgde ervoor dat ik zeker genoeg was om een stapje verder te gaan.

Zou je andere mensen aanraden om ook “hulp bij zwemangst / watervrees bij ZwemMee aanraden, zo ja waarom?
Absoluut! ZwemMee heeft me zekerheid gegeven om weer plezier te hebben in het water.


Ervaringen van deelnemers van de borstcrawlcursus
mrt t/m jun 2022


Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Als kind leerde ik schoolslag  in de zwemlessen op school. Borstcrawl vond ik er altijd ingewikkeld uit zien, mar leek mij tof om te kunnen. Ik probeerde het zelf te doen, maar ging dan  molenwiekend door het water en hield het nooit lang vol. Les nemen in borstcrawl stond op mijn ‘bucketlist’ en toen ik met pensioen ging heb ik mij aangemeld.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Dat ik nu precies weet hoe je de ademhaling hoort te timen.

Wat vond je van de trainingen?
Tijdens de trainingen vloog de tijd voorbij, dus dat is een prima teken. Ik was verrast door alle details die we leerden over de verschillende onderdelen van de zwemslag. Het was veel gecompliceerder dan ik dacht. Toch kun je in 10 lessen heel veel leren. En als je tussen door de gelegenheid neemt om te oefenen helpt dat enorm. Wat ik prettig vond is dat iedere les begon met een korte herhaling van wat er de vorige keer aan de orde was gekomen. Ook heel plezierig dat iedereen op zijn eigen niveau kan leren en individuele feedback ontvangt. Leeftijd speelt geen rol.

Wat vond je van de trainer, in dit geval Andrea?
De trainer, Andrea Gerbrands, valt op door haar gedrevenheid en enthousiasme. De instructies zijn prima te volgen en Andrea springt ook regelmatig het water in om dingen te demonstreren. Ze geeft goede individuele feedback, met humor, en is altijd respectvol (ook als je er niet zo veel van bakt). Het is een veilig leerklimaat. Verder worden de lessen ondersteund door een filmpjes die Andrea op YouTube heeft geselecteerd en aan de deelnemers toestuurt. Dat materiaal maakt dat je het geleerde thuis nog eens rustig kunt doornemen.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
De cursus kan ik van harte aanbevelen, voor iedereen die de techniek onder de knie wil krijgen of zijn zwemslag verbeteren. De opbouw van de lessen is logisch en goed te volgen. De trainer is enthousiast en positief, wat enorm motiverend werkt. En een cursus van 10 weken is te overzien. Mijn plan is om met alle informatie aan de slag te gaan, veel te oefenen en dan terug te komen voor meer.

A.H. (beginnerscursus)


Erg nuttige en leuke cursus. Perfect vervolg op de beginnerscursus. Wel is aan te bevelen om tussen de beginnerscursus en gevorderdencursus minimaal een aantal maanden zelf te trainen en regelmatig het trainingsmateriaal nog eens te bekijken en toe te passen. De lessen zijn sterk, met veel herhaling, wat zeker nodig is. De groep was relatief klein, waardoor er veel directe feedback en aandacht mogelijk was. Erg goed.
Anoniem, (gevorderdencursus)

Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Ik ga regelmatig banenzwemmen in het zwembad, maar heb nooit een andere slag geleerd dan schoolslag. Tijd en locatie van cursus pasten goed.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Het leren beheersen van de basis: juiste ligging en ademhaling. Ik denk dat ik de basis inmiddels voldoende beheers om zelf verder te oefenen. Wellicht volgend jaar de cursus voor gevorderden, om mijn techniek nog wat bij te schaven.

Wat vond je van de trainingen?
Heel goed. Alle begin is moeilijk, dus fijn dat de training stapsgewijs is ingedeeld, beginnend met de (essentiële) basis.
Groepsgrootte (6-8 cursisten) was goed: voldoende persoonlijke aandacht en ruimte om tegelijk te zwemmen.
De Youtube-filmpjes waren heel waardevol: zo kan de lesstof beter bezinken.

Wat vond je van de trainer?
Heel goed. Professioneel. Goede communicatie (rekening houdend met gehoor), goede uitleg (Andrea doet het zelf voor in het water). Veel ruimte voor maatwerk (zelf aangeven wat je belangrijk/moeilijk vindt).

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Jazeker. Ik denk dat dit de beste manier is om een fatsoenlijke borstcrawl te leren. De lessen waren leuk. Cursusduur was precies goed (voor beginners).
Anoniem, (beginnerscursus)

Daniela Restelli heeft in 25 lessen haar zwemangst overwonnen
en leren zwemmen


Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee lessen te gaan volgen?
Ik wilde graag leren zwemmen.

Wat is het grootste succes dat je met de lessen hebt  behaald?
Ik heb hard gewerkt om mijn watervrees te overwinnen.

Wat vond je van de lessen?
We hebben veel tijd gezwommen in een rustig zwembad met ondiep water, zodat ik vertrouwen in het water kon krijgen.

Wat vond je van de trainer?
Andrea was erg geduldig en respecteerde de tijd die ik nodig had om oefeningen uit te voeren. Ze was de hele tijd in het water naast me.

Zou je andere mensen aanraden om ook lessen “hulp bij zwemangst / watervrees” bij ZwemMee te volgen, zo ja waarom?
Ik zou zeker andere mensen aanraden lessen bij ZwemMee te volgen. De instructeur stond open om naar me te luisteren en haar hulp was van onschatbare waarde.


Ervaringen van deelnemers van de borstcrawlcursus voor gevorderden
jan t/m mrt 2022Ik werd enthousiast gemaakt door mijn zus en zwager die al meededen met de zwemcursussen van Andrea. De laatste keer dat ik zwemles had was op de lagere school. De borstcrawl beheerste ik eigenlijk voor mijn gevoel nooit. Daar wilde ik dus aan werken. Mijn doel was op techniek leren zwemmen om zo efficiënt mogelijk te zwemmen. Dat is gelukt!
Andrea is een zeer ervaren zwemster en zwemcoach. Zij leerde mij alle details van de borstcrawl waarbij zij deze opdeelde in deelonderdelen zodat ik goed inzicht kreeg in de verschillende fasen en accenten. Knap dat Andrea oog had voor alle deelnemers. Andrea is zeer gedreven, zij is een stimulerende zwemcoach.
Na elke les voelde ik mij als herboren en ging naar huis met steeds nieuwe informatie om beter te leren crawlen. Eigenlijk maakt het niet uit met welke reden je les zou kunnen nemen. Zwemmen is gewoon leuk, zeker bij Andrea. Zwem dus gerust mee!
Anoniem


Een vriend wees me op deze cursus en we hebben besloten om dit te gaan doen. Daarnaast vind ik het belangrijk om nieuwe dingen te leren. Ik denk dat het goed is voor een mens om geregeld buiten zijn comfort zone te treden. 
Na 9 lessen had ik een gelukzalig moment. Het was een moment waarop ik het gevoel had dat ik écht lekker bezig was en dat de vele informatie die je moet verwerken krijgt daadwerkelijk tot uiting kwam in het water. 
Je zwemt met 10 cursisten en er is verschil in snelheid. Het leertempo had voor mij iets hoger gemogen maar heb me daar niet aan gestoord. Bedenk je zelf goed dat je dus echt bij de basis begint en dat elke week langzaam opbouwt. 
Andrea heeft veel liefde voor het zwemmen en kan dit goed overbrengen zonder streng te zijn. Ze houdt het leuk. Het is het geld dubbel en dwars waard en raad iedereen aan om dit te doen.
Paul Bergenhenegouwen


Ik was op zoek naar een leuke zwemtraining om iets nieuws te leren en daarnaast helpt zwemmen prima bij mijn rugklachten. Door corona was de training uitgesteld, maar gelukkig had Andrea als alternatief de online landtrainingen opgezet ter fysieke voorbereiding. In een relatief kleine groep en in 10 lessen werkten we stap voor stap aan alle basistechnieken van de borstcrawl. Ik vond het tempo prima en de instructies duidelijk waardoor er na elke les progressie was.  Ook was het ‘huiswerk’ afloop van elk onderdeel met de instructies en filmpjes handig, zodat je elk onderdeel nog eens extra kunt oefenen. De video opnames die tijdens de sessies zijn gemaakt helpen je ook om te zien wat je verbeterpunten zijn. Ik kan nu veel meer ontspannen zwemmen en is het een kwestie van veel oefenen om vervolgens een keer de gevorderden variant van de cursus te gaan doen. Een aanrader voor iedereen die zijn zwemtechniek wil verbeteren en meer zwemplezier wil beleven!
M.H.Diverse ervaringen:

“Ik ben je heel dankbaar voor de stapjes die we samen hebben gezet in de 9 lessen. Ik moet zeggen dat ik het een behoorlijke confrontatie met mezelf vond, om te bemerken hoe angstig en onzeker ik in het water ben. Maar zonder de lessen met jou, had ik de stap naar reguliere lessen niet gemaakt.”
M.L. (Hulp bij zwemangst)

De techniekanalyse van ZwemMee is geweldig leerzaam!
Je krijgt video’s mee en een zwemanalyse op maat met nuttige opmerkingen en veel verbetertips. Andrea ziet precies wat je goed en fout doet. Ik kreeg naast tips zelfs complimenten! Mijn dag kon niet meer stuk. Het beeldmateriaal is niet alleen omvangrijk, maar ook superscherp. Nu langzaam aan die verbeterpunten werken, maar mijn zwemplezier blijft voorop staan en dat zal zeker lukken.
Michael (techniekanalyse dec 2021)


Om aan mijn zwemtechniek te werken en de ontspanning in het zwemmen terug te vinden heb ik mij opgegeven voor de ZwemMee cursus. Tijdens de trainingen legde Andrea de verschillende oefeningen heel duidelijk uit en gaf ze huiswerk mee zodat je ook de mogelijkheid had om nog extra te oefenen. In de cursus zat een duidelijke opbouw en het was fijn dat er per training maar op één onderdeel werd gefocust, zoals bijv. de insteek. Hierdoor kon je je volledig focussen op dit onderdeel en was er na elke training ook echt verbetering te zien. Ik kan de cursus aan iedereen aanraden die zijn of haar zwemtechniek wil verbeteren. De cursus heeft mij een heel duidelijk beeld gegeven welke punten in nog kan verbeteren en heeft ervoor gezorgd dat ik nu veel meer ontspannen zwem!
H.P. (borstcrawlcursus voor gevorderden nov 2021)


Ik ben deze cursus gaan doen omdat ik niet meer kon dan de schoolslag en het me leuk leek om borstcrawl te leren. Nou en dat is gelukt! Andrea is een lieve instructeur die zich elke les super had voorbereid. Ik vond het erg mooi om zo gestructureerd iedere handeling (en dat zijn er veel) te oefenen. Ik heb het meest geleerd van de handelingen bewust fout te doen, want dan voel je pas waar je kunt verbeteren. Fijn ook om de volgende dag nog wat extra info te ontvangen zodat je ook tussen de les door zelf kunt oefenen. Uiteindelijk draait het om herhaling en oefenen en dan valt ineens het kwartje!
Tosca Koster (borstcrawlcursus voor beginners nov 2021)


Als triatleet was ik op zoek naar een cursus borstcrawl, waar ik binnen redelijk korte termijn zelfstandig met de borstcrawl aan de slag kon. Dat is gelukt!  Na minder dan 10 lessen heb ik de beginners-techniek leren kennen en al wat ervaring opgedaan. Nu is het een kwestie van veel oefenen. De lessen waren heel goed, en leuk. Andrea is erg gemotiveerd en weet de stof goed over te brengen. De lessen zijn 60 minuten vol stof en direct toepassen in het zwembad. Bij les 9 (van de 10) worden er diverse video-opnamen gemaakt, waarop je achteraf zelf heel goed kunt zien wat je verbeterpunten zijn. Veel persoonlijke aandacht, om onder andere ‘verbeterpunten’ direct aan te pakken.  Tevens een goede prijs/kwaliteitsverhouding.
A.D. (borstcrawlcursus voor beginners nov 2021)


Richard:
Bij toeval las ik een bericht van ZwemMee bij een supermarkt over een beginnerscursus borstcrawl. Aangezien ik hoofdzakelijk de schoolslag doe, leek deze cursus mij een prima gelegenheid om een nieuwe zwemslag te leren. In die cursus heb ik de borstcrawl op mijn niveau goed leren doen. Door het volgen van een aantal vervolg clinics is mijn techniek verder verbeterd. Met de opfriscursus, n.a.v. de versoepelingen van de corona maatregelingen, ben ik recentelijk opnieuw zichtbaar vooruitgegaan. De trainingen heb ik als goed en prettig ervaren. Elke fase van de borstcrawl is apart en uitgebreid behandeld. Zo werd ieder aspect van een fase besproken en getraind. Ook met een verkeerde lichaams- of armhouding werd er gezwommen zodat je precies voelde waarom dat meteen het zwemmen nadelig beïnvloedde. Het oefenen in kleine groepen spreekt mij zeer aan. Zo gaat dat meer naar een persoonlijke begeleiding. De verschillende onderdelen van de borstcrawl worden uitvoerig besproken en voorgedaan waarna iedere cursist wordt gevolgd en gewezen op aandachtspunten. Dit gebeurt op een rustige manier maar met genoeg aanmoediging. Regelmatig wordt gevraagd wat jezelf goed en fout deed. Andrea staat open voor feedback en neemt die ook mee in de les of volgende les. Met de video-opnames (boven en onder water) kan je ook thuis je houding en slag rustig bekijken zodat je bij vrij zwemmen voldoende hebt om te oefenen. Ook het aspect dat cursisten elkaar observeren en beoordelen werkt gunstig voor de groepsdynamiek en het plezier met elkaar. Het prijzenswaardig dat Andrea tijdens de corona lockdown een serie landtrainingen online heeft gegeven. Top. Een cursus bij ZwemMee zou ik zeker aanraden. Er zijn cursussen voor beginners en voor gevorderden. Een prima manier om je techniek te verbeteren en op peil te houden en vooral niet te vergeten om zwemplezier te hebben.


Aysegul had zwemangst en heeft een aantal lessen gehad:

Ik wil je ontzettend bedanken voor de lessen die je mij hebt gegeven. Fysiek maar ook mentaal ben ik dankzij jou sterker in het water. Vanaf nu ga ik zelf proberen stappen te ondernemen. En mocht ik weer behoefte hebben aan een zwemcoach dan ben jij zeker de eerste die ik zal benaderen.

Ervaringen van deelnemers van de borstcrawlcursus voor gevorderden
mei t/m juli 2021

Quincy:
Op Facebook kwam de gevorderde cursus van ZwemMee langs. De inschrijving verliep professioneel en was goed geregeld. De trainingen waren gevarieerd, afwisselend en ook gezellig. De cursus was opgedeeld in 8 weken, waardoor de trainingen niet te lang en niet te kort waren. Ook de groep was niet te groot, waardoor er ruimte en tijd was voor persoonlijke feedback. De trainster, Andrea, was communicatief vaardig en wist haar kennis en techniek goed over te brengen. De cursus was zeker de moeite waard!


Nicole:
Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Ik wilde graag mijn techniek van de borstcrawl aanscherpen/verbeteren en hier weer even heel gericht mee bezig zijn.

Wat vond je van de trainingen?
De trainingen zijn goed opgebouwd. De hele slag wordt in stappen behandeld en wat ik heel prettig vond is dat elke training het aangeleerde van de vorige training weer even kort herhaald werd.

Wat vond je van de trainer?
Andrea is een heel professionele, toegankelijke, vriendelijke en enthousiaste trainer. Wat heel prettig is, is dat ondanks dat je met een groep zwemt, ze goed kijkt naar het individu en iedereen afzonderlijk tips geeft. Ze kijkt zelfs onder water mee!

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Zeker! De trainingen zijn goed opgebouwd, de trainer is deskundig en er is voldoende aandacht voor het individu.


Frans van Rhijn:
We hadden ‘n leuke groep van 7 personen, kregen genoeg aandacht en perfecte scholing van goedlachse, vakkundige zwemtrainer Andrea. Mijn techniek is verbeterd, lig nu rustiger, stabieler in ‘t water en de ademhaling gaat gemakkelijker. Alsnog bedankt voor de cursus .

Hanneke:
Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Zwemmen is een sport die je nog tot hoge leeftijd kan doen. Zwemtraining is een hele goede investering in jezelf.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Ik had nooit gedacht dat ik zoveel kracht en core stability zou opbouwen met een zwemtraining. Daar heb ik veel plezier van, ook met andere sporten.

Wat vond je van de trainingen?
We hebben heel veel plezier gehad, veel gelachen ook. De training is goed en logisch opgebouwd.

Wat vond je van de trainer?
Andrea is heel vriendelijk en ook zorgzaam. Ze kan je heel goed persoonlijk aanwijzingen geven, ook al train je in een groep.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Een leuke manier om actief en sportief bezig te zijn. Het is heel wat anders dan vroegere zwemlessen. Het zwembad is aangenaam en schoon en je krijgt plezier in het zwemmen.


Robert van Gennep:
Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Ik wilde graag mijn borstcrawl techniek verder verbeteren in een zwembad bij mij in de buurt.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Ik ben mij ervan bewust geworden dat mijn linkerarm te snel daalt en door de diverse aangedragen oefeningen is dat een stuk verbeterd. Hier ben ik heel blij mee!

Wat vond je van de trainingen?
Alle facetten van de borstcrawl techniek komen uitgebreid aan de orde. De trainingen hadden een hele logische indeling en volgorde. Van het juist afzetten t/m de krachtige doorhaal. Wat fijn was dat bij elke training, de vorige training kort werd herhaald. Omdat ik 1 training moest missen kreeg ik op deze manier toch de belangrijkste informatie en oefeningen van de vorige les mee. De variatie, van theorie/techniek, oefeningen en praktijk, vond ik ook heel prettig. Daarnaast hebben wij, ter ondersteuning, via de mail ook nog extra informatie en filmpjes ontvangen. Zeer handig om dit materiaal achter de hand te hebben!

Wat vond je van de trainer?
Ik vind Andrea een hele fijne trainster. Ze is heel duidelijk in haar uitleg van techniek en oefeningen. Laagdrempelig qua benadering, helder in haar communicatie, staat open voor vragen en is begripvol als een oefening niet helemaal lukt. Ze geeft goede en voldoende feedback.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Ik wil Andrea zeer aanbevelen. Waarom? Eigenlijk op basis wat ik hiervoor heb vermeld. Als je echt je borstcrawl techniek wil verbeteren zit je bij ZwemMee en Andrea helemaal goed!


Tijdens de lockdown van dec ’21 t/m mei ’22 is er landtraining gegeven in plaats van zwemtraining. Hieronder de ervaringen van een aantal deelnemers.


Gedwongen door de (corona) omstandigheden, hebben we het ruim zes maanden zonder zwemtraining moeten stellen. Vorige week weer voor het eerst het zwembad weer in, en wat blijkt: geen spat aan snelheid verloren. Hoe dat kan? Ik heb de laatste maanden de ‘landtraining’ gevolgd, onder de inspirerende leiding van Andrea! De oefeningen waren specifiek gericht op het verbeteren van de diverse spiergroepen die we bij het zwemmen gebruiken, en ze hebben dus geholpen! Daarnaast is Andrea in staat geweest virtueel het groepsverband in stand te houden, door zelf voorop te gaan in de oefeningen.
Andrea, heel erg bedankt!
Groet, Rob

Ik vond de trainingen behoorlijk pittig, maar nooit te. Andrea boodt genoeg alternatieven om het toch haalbaar te maken om de oefeningen mee te doen.
Ik doe normaal niet zo veel aan conditietraining. Ik wandel veel en doe yoga. Vroeger heb ik wel veel hardgelopen. Dus voor mij was het heerlijk om weer eens op deze manier moe te worden.
De oefeningen zaten goed in elkaar. Er was voldoende afwisseling in armen, benen en buikspieren. De balans was prima.
En over de manier van les geven alleen maar lof! Ge oefeningen werden goed uitgelegd. Andrea heeft een duidelijke, goed verstaanbare stem en brengt het ontspannend. Ze kletst het gezellig aan elkaar en doet de oefeningen goed voor. Vooral ook heel fijn dat er steeds zoveel alternatieven geboden werd. Best lastig via Teams, maar het ging Andrea goed af.
Els

Met veel plezier heb ik de afgelopen maanden vrijwel wekelijks meegedaan met de landtrainingen van ZwemMee. Het gezamenlijke trainen onder leiding van Andrea gaf mij een goede motivatie om wekelijks de basis te trainen, en dat is zonder meer nuttig als voorbereiding op het komende triatlonseizoen.  De oefeningen waren gevarieerd en met een goede opbouw van warming up, hoofdprogramma en cooling down. Sommige kwamen regelmatig of wekelijks terug en dan merk je zomaar een geleidelijke vooruitgang. Andrea slaagde er goed in om de oefeningen uit te leggen, zelf uit te voeren, de tijd in de gaten te houden en zelfs om tijdens de oefeningen korte verhalen te vertellen en feedback te geven op de deelnemers aan de training!
Rik

De landtrainingen van Andrea heb ik als zeer prettig ervaren in de coronaperiode. Je kreeg tijdig een linkje toegestuurd en via Teams was het allemaal goed te volgen. De oefeningen werden op een fijne en rustige wijze uitgelegd en voorgedaan. Voor alle niveau’s gaf Andrea tips, zodat jezelf kon kiezen hoe ver je uitgedaagd wilde worden. Gewoon een topper! Dankjewel Andrea en succes met de zwemtrainingen.
Inge

De digitale landtrainingen die Andrea verzorgde in de lockdown periode waren een heel fijn terugkerend moment. Je had toch het gevoel even met anderen te sporten en dat bracht ook een goede motivatie met zich mee, want opgeven was echt geen optie! De training zelf was afwisselend en op een fijne manier inspannend. Naderhand had ik altijd het gevoel er weer tegenaan te kunnen en de vermoeidheid was weg! De oefeningen waren steeds weer anders waardoor steeds andere spiergroepen werden aangesproken. Net zoals bij haar zwemtrainingen is Andrea heel toegewijd en geeft ze zorgvuldige aanwijzingen. Je hebt het gevoel met een betrokken trainer van doen te hebben en door haar manier van communiceren kreeg je toch een groepsgevoel ook al zat iedereen op afstand. 
Marie-José