Ervaringen

Richard:
Bij toeval las ik een bericht van ZwemMee bij een supermarkt over een beginnerscursus borstcrawl. Aangezien ik hoofdzakelijk de schoolslag doe, leek deze cursus mij een prima gelegenheid om een nieuwe zwemslag te leren. In die cursus heb ik de borstcrawl op mijn niveau goed leren doen. Door het volgen van een aantal vervolg clinics is mijn techniek verder verbeterd. Met de opfriscursus, n.a.v. de versoepelingen van de corona maatregelingen, ben ik recentelijk opnieuw zichtbaar vooruitgegaan. De trainingen heb ik als goed en prettig ervaren. Elke fase van de borstcrawl is apart en uitgebreid behandeld. Zo werd ieder aspect van een fase besproken en getraind. Ook met een verkeerde lichaams- of armhouding werd er gezwommen zodat je precies voelde waarom dat meteen het zwemmen nadelig beïnvloedde. Het oefenen in kleine groepen spreekt mij zeer aan. Zo gaat dat meer naar een persoonlijke begeleiding. De verschillende onderdelen van de borstcrawl worden uitvoerig besproken en voorgedaan waarna iedere cursist wordt gevolgd en gewezen op aandachtspunten. Dit gebeurt op een rustige manier maar met genoeg aanmoediging. Regelmatig wordt gevraagd wat jezelf goed en fout deed. Andrea staat open voor feedback en neemt die ook mee in de les of volgende les. Met de video-opnames (boven en onder water) kan je ook thuis je houding en slag rustig bekijken zodat je bij vrij zwemmen voldoende hebt om te oefenen. Ook het aspect dat cursisten elkaar observeren en beoordelen werkt gunstig voor de groepsdynamiek en het plezier met elkaar. Het prijzenswaardig dat Andrea tijdens de corona lockdown een serie landtrainingen online heeft gegeven. Top. Een cursus bij ZwemMee zou ik zeker aanraden. Er zijn cursussen voor beginners en voor gevorderden. Een prima manier om je techniek te verbeteren en op peil te houden en vooral niet te vergeten om zwemplezier te hebben.

.

Aysegul had zwemangst en heeft een aantal lessen gehad:

Ik wil je ontzettend bedanken voor de lessen die je mij hebt gegeven. Fysiek maar ook mentaal ben ik dankzij jou sterker in het water. Vanaf nu ga ik zelf proberen stappen te ondernemen. En mocht ik weer behoefte hebben aan een zwemcoach dan ben jij zeker de eerste die ik zal benaderen.

Ervaringen van deelnemers van de borstcrawlcursus voor gevorderden
mei t/m juli 2021.

Quincy:
Op Facebook kwam de gevorderde cursus van ZwemMee langs. De inschrijving verliep professioneel en was goed geregeld. De trainingen waren gevarieerd, afwisselend en ook gezellig. De cursus was opgedeeld in 8 weken, waardoor de trainingen niet te lang en niet te kort waren. Ook de groep was niet te groot, waardoor er ruimte en tijd was voor persoonlijke feedback. De trainster, Andrea, was communicatief vaardig en wist haar kennis en techniek goed over te brengen. De cursus was zeker de moeite waard!

.

Nicole:
Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Ik wilde graag mijn techniek van de borstcrawl aanscherpen/verbeteren en hier weer even heel gericht mee bezig zijn.

Wat vond je van de trainingen?
De trainingen zijn goed opgebouwd. De hele slag wordt in stappen behandeld en wat ik heel prettig vond is dat elke training het aangeleerde van de vorige training weer even kort herhaald werd.

Wat vond je van de trainer?
Andrea is een heel professionele, toegankelijke, vriendelijke en enthousiaste trainer. Wat heel prettig is, is dat ondanks dat je met een groep zwemt, ze goed kijkt naar het individu en iedereen afzonderlijk tips geeft. Ze kijkt zelfs onder water mee!

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Zeker! De trainingen zijn goed opgebouwd, de trainer is deskundig en er is voldoende aandacht voor het individu.

.

Frans van Rhijn:
We hadden ‘n leuke groep van 7 personen, kregen genoeg aandacht en perfecte scholing van goedlachse ,vakkundige zwemtrainer Andrea. Mijn techniek is verbeterd , lig nu rustiger, stabieler in ‘t water en de ademhaling gaat gemakkelijker. Alsnog bedankt voor de cursus .

Hanneke:
Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Zwemmen is een sport die je nog tot hoge leeftijd kan doen. Zwemtraining is een hele goede investering in jezelf.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Ik had nooit gedacht dat ik zoveel kracht en core stability zou opbouwen met een zwemtraining. Daar heb ik veel plezier van, ook met andere sporten.

Wat vond je van de trainingen?
We hebben heel veel plezier gehad, veel gelachen ook. De training is goed en logisch opgebouwd.

Wat vond je van de trainer?
Andrea is heel vriendelijk en ook zorgzaam. Ze kan je heel goed persoonlijk aanwijzingen geven, ook al train je in een groep.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Een leuke manier om actief en sportief bezig te zijn. Het is heel wat anders dan vroegere zwemlessen. Het zwembad is aangenaam en schoon en je krijgt plezier in het zwemmen.

.

Robert van Gennep:
Wat was voor jou de reden om bij ZwemMee een cursus te gaan doen en wat wilde je graag leren?
Ik wilde graag mijn borstcrawl techniek verder verbeteren in een zwembad bij mij in de buurt.

Wat is het grootste succes dat je tijdens de cursus behaald hebt?
Ik ben mij ervan bewust geworden dat mijn linkerarm te snel daalt en door de diverse aangedragen oefeningen is dat een stuk verbeterd. Hier ben ik heel blij mee!

Wat vond je van de trainingen?
Alle facetten van de borstcrawl techniek komen uitgebreid aan de orde. De trainingen hadden een hele logische indeling en volgorde. Van het juist afzetten t/m de krachtige doorhaal. Wat fijn was dat bij elke training, de vorige training kort werd herhaald. Omdat ik 1 training moest missen kreeg ik op deze manier toch de belangrijkste informatie en oefeningen van de vorige les mee. De variatie, van theorie/techniek, oefeningen en praktijk, vond ik ook heel prettig. Daarnaast hebben wij, ter ondersteuning, via de mail ook nog extra informatie en filmpjes ontvangen. Zeer handig om dit materiaal achter de hand te hebben!

Wat vond je van de trainer?
Ik vind Andrea een hele fijne trainster. Ze is heel duidelijk in haar uitleg van techniek en oefeningen. Laagdrempelig qua benadering, helder in haar communicatie, staat open voor vragen en is begripvol als een oefening niet helemaal lukt. Ze geeft goede en voldoende feedback.

Zou je andere mensen aanraden om ook een cursus bij ZwemMee te doen, en zo ja waarom?
Ik wil Andrea zeer aanbevelen. Waarom? Eigenlijk op basis wat ik hiervoor heb vermeld. Als je echt je borstcrawl techniek wil verbeteren zit je bij ZwemMee en Andrea helemaal goed!

.

Tijdens de lockdown van dec ’21 t/m mei ’22 is er landtraining gegeven in plaats van zwemtraining. Hieronder de ervaringen van een aantal deelnemers.

.

Gedwongen door de (corona) omstandigheden, hebben we het ruim zes maanden zonder zwemtraining moeten stellen. Vorige week weer voor het eerst het zwembad weer in, en wat blijkt: geen spat aan snelheid verloren. Hoe dat kan? Ik heb de laatste maanden de ‘landtraining’ gevolgd, onder de inspirerende leiding van Andrea! De oefeningen waren specifiek gericht op het verbeteren van de diverse spiergroepen die we bij het zwemmen gebruiken, en ze hebben dus geholpen! Daarnaast is Andrea in staat geweest virtueel het groepsverband in stand te houden, door zelf voorop te gaan in de oefeningen.
Andrea, heel erg bedankt!
Groet, Rob

Ik vond de trainingen behoorlijk pittig, maar nooit te. Andrea boodt genoeg alternatieven om het toch haalbaar te maken om de oefeningen mee te doen.
Ik doe normaal niet zo veel aan conditietraining. Ik wandel veel en doe yoga. Vroeger heb ik wel veel hardgelopen. Dus voor mij was het heerlijk om weer eens op deze manier moe te worden.
De oefeningen zaten goed in elkaar. Er was voldoende afwisseling in armen, benen en buikspieren. De balans was prima.
En over de manier van les geven alleen maar lof! Ge oefeningen werden goed uitgelegd. Andrea heeft een duidelijke, goed verstaanbare stem en brengt het ontspannend. Ze kletst het gezellig aan elkaar en doet de oefeningen goed voor. Vooral ook heel fijn dat er steeds zoveel alternatieven geboden werd. Best lastig via Teams, maar het ging Andrea goed af.
Els

Met veel plezier heb ik de afgelopen maanden vrijwel wekelijks meegedaan met de landtrainingen van ZwemMee. Het gezamenlijke trainen onder leiding van Andrea gaf mij een goede motivatie om wekelijks de basis te trainen, en dat is zonder meer nuttig als voorbereiding op het komende triatlonseizoen.  De oefeningen waren gevarieerd en met een goede opbouw van warming up, hoofdprogramma en cooling down. Sommige kwamen regelmatig of wekelijks terug en dan merk je zomaar een geleidelijke vooruitgang. Andrea slaagde er goed in om de oefeningen uit te leggen, zelf uit te voeren, de tijd in de gaten te houden en zelfs om tijdens de oefeningen korte verhalen te vertellen en feedback te geven op de deelnemers aan de training!
Rik

De landtrainingen van Andrea heb ik als zeer prettig ervaren in de coronaperiode. Je kreeg tijdig een linkje toegestuurd en via Teams was het allemaal goed te volgen. De oefeningen werden op een fijne en rustige wijze uitgelegd en voorgedaan. Voor alle niveau’s gaf Andrea tips, zodat jezelf kon kiezen hoe ver je uitgedaagd wilde worden. Gewoon een topper! Dankjewel Andrea en succes met de zwemtrainingen.
Inge

De digitale landtrainingen die Andrea verzorgde in de lockdown periode waren een heel fijn terugkerend moment. Je had toch het gevoel even met anderen te sporten en dat bracht ook een goede motivatie met zich mee, want opgeven was echt geen optie! De training zelf was afwisselend en op een fijne manier inspannend. Naderhand had ik altijd het gevoel er weer tegenaan te kunnen en de vermoeidheid was weg! De oefeningen waren steeds weer anders waardoor steeds andere spiergroepen werden aangesproken. Net zoals bij haar zwemtrainingen is Andrea heel toegewijd en geeft ze zorgvuldige aanwijzingen. Je hebt het gevoel met een betrokken trainer van doen te hebben en door haar manier van communiceren kreeg je toch een groepsgevoel ook al zat iedereen op afstand. 
Marie-José